Așa se măsoară în mod corect!
Pentru a determina cu precizie mărimea dvs. potrivită, faceți măsurile cât mai aproape de corp, fără a strânge exagerat măsurătoarea.
Folosiți o îmbrăcăminte lejeră, de exemplu numai lenjeria de corp și stați în picioare, cu spatele drept.
Cereți ajutorul altei persoane, pentru ca măsurătoarea să fie cât mai precisă.

1. Circumferinţa pieptului – o măsurăm orizontal

2. Circumferinţa taliei – o măsurăm orizontal, în locul cel mai îngust al corpului (taliei)

3. Circumferinţa şoldurilor – o măsurăm orizontal, peste fese

masurare

ATENŢIE: Dacă v-aţi măsurat şi încă sunteţi nelămurită în privinţa mărimii pe care trebuie să o comandaţi conform tabelului, ne puteţi scrie un comentariu in pagina produsului dorit (sa prin tel.-0760497606 sau email – sorimedical@yahoo.com), precizând dimensiunile corpului dvs. şi noi vă vom sugera mărimea potrivită, în funcţie de croiala produsului.

Masoara-te corect
Pentru a afla marimea exacta aveti nevoie de urmatoarele lucruri:
• o foaie mai mare decat dimensiunea talpii (A4 ar ajunge)
• un pix sau un creion
• o rigla
• 2 bucati de scoci sau banda adeziva

picior1

In primul rand lipiti foaie de podea, stati in picioare apoi lasati-va greutatea pe piciorul ce urmeaza a fi masurat. Asezati talpa piciorului pe foaie intr-un unghii nclinat. Desenati cu ajutorul creionului conturul talpii tinandu-l perfect perpendicular pe foaie.
ATENTIE! – Nu inclinati creionul pentru ca astfel veti da o marime mai mica decat cea reala
Desenati cu ajutorul riglei o linie perpendiculara pe extremitatatea desenului dupa care masurati distanta dintre ele. La fel desenati si pentru masurarea latimii piciorului.
Folositi masuratoarea precedenta pentru a o compara cu datele din urmatorul tabel. O sa obtineti marimea exacta. Mult succes!

Masura la pantofi se exprima in centimetri cizmaresti. Conversia fata de centimetrii normali: 1 cm cizmaresc = 2/3 cm normali. Adica, daca vrei sa obtii nr. de centimetrii cizmaresti, inmultesti cu 3 si imparti la 2.
picior2

Exemplu: Am masurat 24 cm lungimea piciorului de la calcai pana la limita degetului mare. Asta inseamna: 24 x 3 = 72 : 2 = 36 cm cizmaresti.

De retinut: Picioarele nu ne sunt egale atat ca lungime, cat si latime (grosime). Indicat este masurarea ambelor picioare, iar masurafinala fiind cea a piciorului mai lung daca este cazul.